Välkommen till Dalarnas Folkrörelsearkiv!

Information angående Covid-19 och oss!

[Uppdaterad 2020-10-20]

Dalarnas Folkrörelsearkiv kommer att från och med måndagen den 2 november öppna sin forskarsal i begränsad omfattning. Två forskarplatser kommer att finnas tillgängliga för bokning och dessa skall bokas i förväg. Det kommer att vara möjligt att boka halv- eller heldag genom att kontakta oss på:

tel. 023-692 00
e-post: info[at]dalarnasfolkrorelsearkiv.se

Observera att det fortsatt inte kommer att vara möjligt med ”drop in”-besök.
 
Dalarnas Folkrörelsearkiv kan på kort varsel vara tvungna att stänga forskarsalen om det kommer nya direktiv från Folkhälsomyndigheten

 

Dalarnas Folkrörelsearkiv- Vilka är vi?

Dalarnas folkrörelsearkiv är en ideell förening. Detta betyder att även din förening kan bli medlem och hjälpa oss bli ännu bättre!

Föreningen grundades 1959 med premissen att Dalarna behövde ett eget arkiv för att se till att länets föreningar och folkrörelsernas historia skulle finnas kvar för framtiden, något vi fortfarande arbetar med. Idag innefattar även vårt uppdrag att inte bara samla in och bevara historia, utan att även tillgängliggöra den för intresserade och forskare.

Dalarnas Folkrörelsearkiv är även medlem i Arkivcentrum Dalarna och inhyses även i deras lokaler tillsammans med Falu kommuns centralarkiv. Besökare hos oss kan även, när de ändå är här, titta i deras handlingar och vise versa.

De handlingar vi förvarar sträcker sig stadigt ner till 1800-talets mitt, med ett par stickspår lite djupare ner i historien.

Många av namnen på de arkiv vi förvarar, men inte alla, finns på NAD så tveka inte att fråga om det är något speciellt ni letar efter!

 

Vid forskarbesök eller leverans av arkivhandlingar ber vi vänligen, men bestämt, att ni bokar tid innan.
Vi nås på:
Telefon: 023- 692 00
Mejl: info@dalarnasfolkrorelsearkiv.se

 

För avvikande öppettider, se vårt kalendarium.

 

 

Sidan ändrad 2020-10-20