Välkommen till Dalarnas Folkrörelsearkiv!

Uppdaterad information angående Covid-19 och arkiven!

[Uppdaterad 2020-11-13]

Dalarna, precis som många andra län, har fått allmänna Corona-restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Läs mer om dessa på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Vi på Arkivcentrum Dalarna, Dalarnas Folkrörelsearkiv och Falu kommuns Centralarkiv värnar om våra besökares och våra medarbetares säkerhet och kommer att fortsätta hålla oss uppdaterade om eventuella lägesförändringar.

Vi kommer fortsätta att endast ha två forskarplatser tillgängliga och dessa skall bokas i förväg. Du måste givetvis vara fullt frisk och utan förkylningssymptom när du besöker oss. Alla ytor spritas av flera gånger under dagen och det finns tillgång till handsprit.

Observera att det fortsatt inte kommer att vara möjligt med ”drop in”-besök. För att boka in en hel- eller halvdags forskarplats kontakta oss i god tid på:

tel. 023-692 00
e-post: info@dalarnasfolkrorelsearkiv.se

Eftersom läget snabbt kan förändras så kan Arkivcentrum Dalarna, Dalarnas Folkrörelsearkiv och Falu kommuns Centralarkiv på kort varsel vara tvungna att stänga forskarsalen och boka av redan inbokade besök.

Vi ber om er förståelse för detta i dessa svåra tider.

 

Dalarnas Folkrörelsearkiv- Vilka är vi?

Dalarnas folkrörelsearkiv är en ideell förening. Detta betyder att även din förening kan bli medlem och hjälpa oss bli ännu bättre!

Föreningen grundades 1959 med premissen att Dalarna behövde ett eget arkiv för att se till att länets föreningar och folkrörelsernas historia skulle finnas kvar för framtiden, något vi fortfarande arbetar med. Idag innefattar även vårt uppdrag att inte bara samla in och bevara historia, utan att även tillgängliggöra den för intresserade och forskare.

Dalarnas Folkrörelsearkiv är även medlem i Arkivcentrum Dalarna och inhyses även i deras lokaler tillsammans med Falu kommuns centralarkiv. Besökare hos oss kan även, när de ändå är här, titta i deras handlingar och vise versa.

De handlingar vi förvarar sträcker sig stadigt ner till 1800-talets mitt, med ett par stickspår lite djupare ner i historien.

Många av namnen på de arkiv vi förvarar, men inte alla, finns på NAD så tveka inte att fråga om det är något speciellt ni letar efter!

 

Vid forskarbesök eller leverans av arkivhandlingar ber vi vänligen, men bestämt, att ni bokar tid innan.
Vi nås på:
Telefon: 023- 692 00
Mejl: info@dalarnasfolkrorelsearkiv.se

 

För avvikande öppettider, se vårt kalendarium.

 

 

Sidan ändrad 2020-10-20